Fiola AH (acid hialuronic)

Menține suplețea, elasticitatea și tonicitatea pielii

Acidul hialuronic (HA) este o proteina care apare in mod natural in întreg corpul uman si este concentrat în fluidele sinoviale, in valvele inimii si ochi, si este o componenta cheie a cartilajului. De aceea acidul Hyaluronic este foarte bine acceptat de catre organism.

In forma extrasa HA (acidul hyaluronic) este o pulbere inodora de culoare alba, fiind cunoscut si sub numele de hyaluronan, hialuronat de sodiu sau HA. Aceasta substanta de umplere este folosita pentru marirea buzelor si diminurea ridurilor. De asemenea are si un efect benefic asupra cearcanelor.
Ce efecte are acidul hialuronic?

Acidul hialuronic este o componenta organica foarte versatila, regasindu-se în fiecare tesut. In mod primar HA este o componenta importanta a cartilajului. Cu acest rol, acidul hialuronic (HA) amortizeaza socurile in articulatii dar are si efect de lubrifiere si protectie a articulatiilor in fata inflamatiilor cronice (ex: artrita). Vindeca cu suces si intinderile de ligamente.

HA este un ingredient comun în preparatele anti-osteoartrita si este frecvent injectat în articulatii, fiind un tratament foarte eficient.

HA ajuta sistemul imunitar, actionând ca antioxidant, creste retentia de apa în tesuturi, creste lubrifierea valvelor cardiace, si are rol de adjuvant in tratamentul anti-infectios. În anii 1990, preparatele cu acid hialuronic au început sa fie utilizate si în oftalmologie, la tratarea sechelelor de leziuni pe cornee.

Pe langa faptul ca mentine articulatiile lubrifiate, acidul hialuronic ajuta la retinerea apei si in alte tesuturi ale corpului, el asigurand hidratarea fibrelor de colagen si elastina. Acest lucru inseamna articulatii sanatoase, iar daca vorbim de tegument, o piele mai fina, mai elastica, cu un aspect tineresc.

Datorita structurii sale, acidul hialuronic formeaza la nivelul pielii un film invizibil, transparent si elastic, actionand in acelasi timp in profunzime, la nivelul tesuturilor. Rolul sau este de a mentine cele mai importante caracteristici ale epidermei tinere si sanatoase: supletea, elasticitatea si tonicitatea.