Epilarea definitivă

Scapă definitiv de firele de păr

SECRETUL TRATAMENTULUI

 

DURATA UNUI TRATAMENT COMPLET

Un tratament complet durează între 6 și 8 ședințe. Numărul de sesiuni depinde de culoare pielii; culoarea părului; adâncimea rădăcinii; zona tratată; sexul și vârsta clientului; statusul hormonal.
 

PROGRAMARE ȘEDINȚELOR

Sedintele de epilare de lunga durata sunt programate conform unui algoritm ce respecta fiziologia cresterii firelor de par. Niciodata nu avem la un anumit moment dat toate firele crescute, din toti foliculii. Firele de par cresc dupa un “program” ce comporta 3 faze: de crestere, de stagnare si de regresie.
 

EFECTUL OBȚINUT

Fotoepilarea este considerata a fi definitiva atunci cand efectul obtinut se mentine cel putin cat toata durata unui ciclu complet de crestere a firelor de par.

Ce este epilarea definitiva?
Distructia permanenta a foliculilor firelor de par in procent maxim posibil de atins de aproximativ 95%.

 

Ce este Lumina Intensa Pulsata?

1. Lumina: este lumina alba vizibila pentru ochiul uman, ce este compusa din multe culori (curcubeul); 2. Intensa: lumina poarta o energie inalta; 3. Pulsata: este emisa in pulsuri (on/off)

 

Cum actioneaza?

Lumina Intensa Pulsata tinteste cu precizie fara a leza epiderma, ridicand temperatura firului de par care conduce caldura la folicul. Aceasta cauzeaza distrugerea celulelor germinative responsabile de crestere. Foliculul lezat devine incapabil sa mai produca fire de par, este eliminat printr-un proces fiziologic de catre sistemul imun in mod gradual producand permanenta sa disparitie si inlocuirea cu tesut non-functional.

 

Ce este fototermoliza selectiva?

Este pricipiul ce permite atat laserului cat si IPL sa isi exercite actiunea terapeutica asupra radacinii firului de par. Nu reprezinta o tehnologie speciala sau un procedeu aparte.Actiunea se desfasoara in 3 pasi: 1. absorbtia luminii (foto) in pigment – reprezentata de melanina din firul de par; 2. rezulta producerea de caldura (termo); 3. distructia (liza) celulelor targetate prin temperatura inalta.

 

Orice tip de sistem de epilare definitiva care utilizeaza IPL pastreaza aceste caracteristici?

Nu, variaza foarte mult de la producator la producator. Puterea lampii care emite energia este un element foarte important. Esentiala este si intensitatea selectata a fluxului energiei focalizata asupra zonei de tratat, astfel incit sa se mentina un echilibru intre intensitatea cea mai inalt posibil tolerabila pentru a pastra eficienta si grija acordata protectiei de leziuni a tesuturilor inconjuratoare – piele si vase de singe. Dimensiunea fascicului luminos este important sa fie medie, altfel se pierde din intensitate si de aceea si eficienta.

De aceea de exemplu tratamentul de epilare definitiva nu este permis a fi realizat pe o piele bronzata, din cauza ca melanina absoarbe o mare parte din energia luminoasa, iar acest lucru obliga coborarea intensitatii si puterea energiei la un nivel la care aceasta isi pierde eficienta.

 

Care sunt avantajele tratamentului realizat de clinica dvs?

1. Este in acelasi timp eficient – distruge radacinile firelor de par si sigur – protejeaza pielea si tesuturile inconjuratoare; 2. Tehnologia incorporata in acest aparat este sigura – lungimile de unda periculoase pentru piele sunt eliminate cu ajutorul unui cut-off filter; 3. Pielea este respectata – energia luminii actioneaza in profunzime distrugand radacinile firelor de par; 4. Rezultate vizibile inca de la primele sedinte; 5. Timpul de tratament este foarte redus (7-8 minute pentru axila de pilda); 6. Orice fel de tip de par ce contine pigment poate fi tratat; 7. Putem trata piele de la alb scandinav (portelan) pana la piele ciocolatie (de la tipul Fitzpatrick 1 la tipul 5); 8. Putem trata orice fel de zona a corpului – fata, axila, bikini, picioare, spate, umeri – orice zona oricat de intinsa ca suprafata sau delicata (chiar si areola mamara sau fese); 9. Nu necesita timp de recuperare – tratamentul poate fi realizat in pauza de pranz si pacientul se poate intoarce imediat la activitatile curente; 10. Nu este necesara anestezierea zonei de tratat; 11. Nu exista risc de infectare; 12. Parul nu mai creste niciodata pe zonele non-androgenice epilarea are rezultate permanente – experienta de 10 ani de pana acum a dovedit acest lucru.

 

Care sunt dezavantajele tratamentului realizat de clinica dvs?

Parul alb nu poate fi tratat, nu poate fi tratata pielea expusa la soare mai recent de 4 saptamani – altfel creste foarte mult riscul de arsura, la unele persoane cu epiderma sensibila este posibil sa apara un usor eritem, ce este pasager – pielea revine la normal dupa 10 minute pana la citeva ore.

 

Orice fel de par poate fi tratat?

Da, tratamentele sunt personalizate in functie de culoarea, textura si localizarea firelor de par. Orice fel de par ce contine macar putin pigment poate fi tratat. Desigur, este exceptat parul alb.

 

Acest procedeu indeparteaza definitiv parul? Rezultatele acestui procedeu sunt chiar permanente?

Da. Studii stiintifice arata ca utilizarea energiei luminoase si focusate distruge foliculii de par la nivel celular. O reducere permanenta a numarului de fire de par apare de regula dupa fiecare sedinta de tratament pe zonele non-androgenice. Comunicatul stiintific prezentat de secretarul general al Asociatiei Dermatologilor Europeni dr Moshe Lapidoth la EADV Congresul Anual al Asociatiei a confirmat ca epilarea definitiva poate fi declarata definitiva pe zonele non-androgenice.

 

Cat timp dureaza o sedinta de tratament? De cate voi avea nevoie?

Sedintele pot dura de la cateva minute pana la ceva mai mult de o ora, in functie de suprafata ce urmeaza a fi tratata. Numarul de tratamente necesare depinde de mai multi factori: tipul de piele si culoarea acesteia, grosimea si densitatea firelor de par. Multiple sesiuni de tratament sunt necesare pentru ca gradul de clereance sa se apropie de maximum posibil. Numarul acestor sedinte este variabil in functie de zona corpului pe care se realizeaza tratamentul de epilare definitiva. In cursul consultatiei gratuite ce precede initierea tratamentului ti se va face o evaluare a numarului de sedinte recomandate, ce este functie de mai multe variabile: zonele corpului pe care le doriti tratate, gradul de pilozitate, tipul de pigment al pielii si parului. Fiecare persoana este unica, astfel incat riguros stiintific este a nu se generaliza numarul necesar de sedinte pentru definitivarea tratamentului.

 

Care este intervalul de timp intre sedinte?

Sedintele urmatoare sunt programate cand parul incepe sa creasca din nou. In functie de tipul de par si partea corpului ce este tratata timpul intre doua sedinte poate fi intre 4 pina la 12 saptamani. In general, intalnirile sunt fixate la distanta de 6-8 saptamani.

 

Ce simt in timpul tratamentului?

Majoritatea oamenilor tolereza tratamentul foarte bine. Disconfortul pe care il puteti resimti – minim – este adesea descris ca o usoara gidilatura sau piscatura similara cu cea produsa de o banda de cauciuc.

 

Exista efecte adverse?

Felul in care suprafata tratata se prezinta imediat dupa tratament variaza de la persoana la persoana, depinzand de amploarea procedurii si de tipul de piele. Efectele adverse – in rarele cazuri cand pot aparea – sunt de obicei minore. Poate aparea o inrosire in jurul foliculilor de par; acesta este un rezultat clinic de dorit ce indica raspunsul foliculului la tratament. Aceasta reactie dispare in maxim citeva ore. Pacientii se reintorc imediat la activitatea obisnuita. Efectele adverse sunt rare si in general bine tolerate. Toate efectele adverse teoretic posibile va vor fi explicate de personal specializat in timpul consultatiei ce precede inceperea tratamentului si oricand este necesar pe parcursul tratamentului.

 

Cu ce se deosebeste acest procedeu definitiv de cele conventionale?

Parametrii sistemului sunt selectati de medic sau fizioterapeut in concordanta cu culoarea de piele, culoarea si densitatea parului fiecarei persoane. Acest avantaj major permite medicului sa individualizeze tratamentul fiecaruia pe baza caracteristicilor unice, precum si atributelor foliculului de par.